Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از روزنامه هنر، در شرایطی که موزه‌های لندن به دلیل افزایش محدودیت‌های کرونایی در آستانه تعطیلی مجدد قرار دارند، موزه ویکتوریا و آلبرت لندن (V&A) با خوش‌بینی به آینده جزئیات بیشتری را درباره نمایشگاه آتی خود از تاریخ و هنر ایران اعلام کرد. در این نمایشگاه که Epic Iran نام دارد ۵ هزار سال تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی در قالب ۳۵۰ شی عتیقه به نمایش گذاشته خواهد شد و یکی از بزرگترین تمدن‌های تاریخی، ورود آن به قرن بیست‌ویکم و دستاوردهای هنری برجسته‌اش زیر ذره‌بین قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آتشدان به شکل شیر (۱۱۰۰-۱۰۰۰)

نمایشگاه موزه ویکتوریا و آلبرت اولین نمایشگاه انگلیسی در ۹۰ سال گذشته است که روایتی ۵ هزار ساله از هنر، طراحی و فرهنگ ایرانی ارائه می‌دهد. در این نمایشگاه ۱۰ بخش مبتنی بر ترتیب تاریخی تدارک دیده می‌شود و قرار است درست شبیه به یک شهر باشد، شهری با دروازه، باغ، قصر و یک کتابخانه. اشیاء به نمایش درآمده در این نمایشگاه شامل آیتم‌های قرضی از مجموعه‌هایی از آمریکا، روسیه، فرانسه، بلژیک و انگلیس خواهد بود.

از شکل‌گیری تمدن پیشرفته تا ظهور اسلام، تاریخ ایران به روایت هنر

بخش اول نمایشگاه Epic Iran از ۳۲۰۰ سال قبل از میلاد آغاز شده و پیش از رسیدن به تمدن‌های اولیه پارسی، تشکیل امپراتوری ایران، حکومت ساسانیان و ظهور دین زرتشتی، تصویری متنوع از جغرافیای ایران ارائه می‌دهد. 

جان کرتیس (John Curtis) از متصدیان این نمایشگاه می‌گوید: بازدیدکنندگان از کیفیت و تنوع اشیا (به نمایش درآمده از) ایران باستان متحیر خواهند شد. این مجموعه نشان می‌دهد ایران نیز همچون همسایگانش، بین النهرین و مصر، از تمدنی پیشرفته و آباد برخوردار بوده است و همچنین آشکار می‌کند امپراتوری پارسی که ۵۵۰ سال قبل از میلاد تاسیس شد، میراثی بسیار غنی از دوره‌های اولیه تاریخ ایران به ارث برده بود.

بخش دیگری از این نمایشگاه به ظهور و استقرار اسلام در ایران پس از فتح اعراب در اواسط قرن هفتم می‌پردازد. عتیقه‌جات این بخش قرآن و نسخه‌های خطی تذهیب شده از جمله طالع‌بینی اسکندر سلطان را دربرمی‌گیرد. طالع‌بینی اسکندر سلطان یک نسخه خطی قرن پانزدهمی از طالع‌بینی یکی از پادشاهان تیموری است که از مجموعه ولکام لندن به امانت گرفته شده است.

طالع‌بینی اسکندر سلطان (۱۴۱۱)

یکی از چشمگیرترین و جالب‌ترین بخش‌های این نمایشگاه، بخش Royal Patronage است که به ظهور دوباره پادشاهی از قرن ۱۳ به بعد در ایران اختصاص دارد. در این بخش، سه نقاشی ده متری از ساختمانهای کاشی‌کاری شده شهر اصفهان از سقف آویزان می‌شوند تا در همراهی با یک نمای مبتنی بر واقعیت افزوده، ظاهر یک گنبد کامل را بازسازی کنند.

شعر و ادبیات

ادبیات یکی از مضامین اصلی نمایشگاه ویکتوریا و آلبرت لندن از تاریخ و هنر ایران است؛ یک بخش این نمایشگاه به شعر و استفاده از آن در نسخه‌های خطی اختصاص دارد و بخش دیگر به شاهنامه حماسی حکیم فردوسی از قرن یازدهم. نمایش این نسخه‌های نادر و پرنقش و نگار که از مجموعه Sarikhani در آکسفوردشایر و کتابخانه بریتانیا قرض گرفته شده‌اند، مطمئنا از بخش‌های برجسته نمایشگاه Epic Iran خواهند بود.

از آثار پرویز تناولی

هنر معاصر

بخش آخر این نمایشگاه به دوره پر فراز و نشیب تغییرات سریع اجتماعی و سیاسی در ایران از دهه ۱۹۴۰ تا به امروز اختصاص دارد که انقلاب اسلامی و جنگ ایران و عراق را دربرمی‌گیرد. در این بخش آثار مدرن و معاصر برخی از هنرمندان برجسته ایران از جمله آثار پرویز تناولی، منیر فرمانفرمائیان و شیرین نشاط به نمایش گذاشته می‌شود.

نمایشگاه Epic Iran از ۱۳ فوریه (۲۵ بهمن ۹۹) تا ۳۰ اوت ۲۰۲۱ (۸ شهریور ۱۴۰۰) در موزه ویکتوریا و آلبرت لندن برپا می‌شود.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: ویکتوریا و آلبرت طالع بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۷۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» نوشته عیسی صوفان القدومی به‌تازگی با ترجمه سبحان ثقفی نیا توسط انتشارات سرو موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر و راهی بازار نشر شده است.

دروغ و ادعای فروش سرزمین فلسطین به یهودیان از مشهورترین و موفق‌ترین دروغ‌ها در طول تاریخ به شمار می‌رود که از طریق تبلیغات رسانه‌ای جهت‌دار و معاند ترویج شد. در این کتاب با اشاره به مراحل مختلف اشغال سرزمین فلسطین، به حیله و نیرنگ صهیونیست‌ها با همکاری انگلیسی‌ها در طول تاریخ پرداخته شده و تلاش شده است که با استناد به شواهد و دلایل موثق که برخی از آنها منابع یهودی و غربی هستند، خواننده از حقیقت دروغ‌هایی که یهودیان علیه مردم فلسطین مطرح کردند تا اشغالگری خود را توجیه کنند، مطلع شود.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:

«حقیقت تلخ این است که مشکلات و رنج‌های ملت فلسطین و اتفاقاتی که در آن سرزمین رخ داد، تاریخی است که هیچ‌گاه نوشته نشد؛ اتفاقاتی همچون بیرون کردن مردم فلسطین از خاک خود و آمدن یهودیان از سرتاسر دنیا و گرفتن خانه‌ها، املاک و زمین‌های آنان. مردم فلسطین تا به امروز نیز کلید خانه‌های خود را در دست گرفته و منتظر بازگشت به آن‌ها هستند اما همچنان دروغ و افتراهایی بی‌اساس در رابطه با این تاریخ مطرح می‌شود. اگر تاریخ فلسطین نوشته هم شده باشد به دست یک یهودی نوشته شده است؛ دستی که باور آن این است «اگر می‌خواهی دشمنت را بکشی به سمت او گلوله شلیک نکن بلکه دروغی علیه او بساز».

این‌کتاب در ۱۲۸ صفحه منتشر شده است.

کد خبر 6090743 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • برگزاری نشست هماهنگی برنامه ریزی برنامه‌های نمایشگاهی آثار نفیس موزه ایران باستان در استان ها
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • برپایی نمایشگاه و کارگاه رودوزی‌های سنتی در موزه بزرگ خراسان
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نگاه نمایش اقتدار ایران در بوشهر
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی
  • پیش‌بینی آقای ورزش ایران از رقابت با پرافتخارترین کشتی‌گیر تاریخ المپیک / فیلم
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی